לבסיס
- 150 גרם קמח שקדים
- 1.5 כפות אריתריתול
- 1 כפית תמצית וניל
- 70 גרם חמאה מומסת
- 30 גרם אגוזי לוז או שקדים גרוסים דק
למילוי
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 150 גרם גבינת שמנת 25%
- 150 גרם גבינת שמנת 9%
- 2 כפות אריתריתול
- 1.5 כפית תמצית וניל
- כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס:
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי הבסיס ומשטחים 3/4 מהכמות בתבנית אפיה ו-1/4 מהכמות.
מפוררים בתבנית נפרדת או על נייר אפייה ואופים את שניהם 10 דקות. לאחר כ-5 דקות אפייה מערבבים את הפירורים כדי שלא יישרפו. מצננים לחלוטין.
מכינים את המילוי:
- מקציפים שמנת מתוקה עם אריתריתול.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את המלית על הבסיס האפוי ומפזרים מעליה את הפירורים.
- מקררים לפחות 6 שעות לפני ההגשה.רצוי להכין יום קודם.